Bramborové pusinky se slaninou a parmezánem |
Od včerejší večeře nám zbyly šťouchané brambory. Nevím, jak jste na tom Vy, ale já mám obecně vždycky problém odhadnout přesný počet porcí. Naštěstí se mi nestává, že by bylo jídla málo, naopak spíš navařím bez ohledu na skutečný počet strávníků tak, že bych nakrmila i regiment (K)kozáků.
Dnes jsem plánovala k večeři udělat jen něco malého a hlavně rychlého, tak se to hodilo, ale do bramborových pusinek se můžete pustit i z gruntu. Budou naprosto úžasné jako příloha k pečenému masu nebo k nějaké netučné rybě.
Bramborové pusinky se slaninou a parmezánem |
Co budete potřebovat (na 2 porce):
- 4 větší vařené brambory
- sůl
- mletý pepř
- 100 g Lučiny nebo domácího přírodního tvarohu
- 50 - 100 ml mléka
- 1 čajovou lžičku másla
- petrželku
- 2 - 3 plátky slaniny na každou porci
- pár hoblinek parmezánu nebo sýra parmezánového typu
Dále budete potřebovat:
- pečící papír
- zdobící sáček
Vařené brambory rozšťouchejte, dejte je do robotu, přidejte Lučinu nebo domácí tvaroh a pořádně promíchejte. Zalijte horkým mlékem a nechte v robotu důkladně zpracovat na kaši. Osolte a opepřete, s pepřem ale buďte opatrní. Nakonec vmíchejte lžičku másla.
Bramborové pusinky se slaninou a parmezánem |
Na plech rozložte pečící papír a bramborovou směsí naplňte zdobící sáček. Sáčkem (ideálně s ozdobným zobáčkem, ať to pěkně vypadá) nastříkejte na pečící papír bramborové pusinky. Plech vložte do trouby předehřáté na 250°C. Jakmile začnout na povrchu zlátnout, přidejte vedle pusinek plátky slaniny a nechte je pod grilem dopéct. Plátky slaniny můžete po minutě, dvou ještě otočit.
Na talířek naaranžujte propečené plátky slaniny, přidejte bramborové pusinky a ozdobte snítkami čerstvé petrželky a parmezánovými hoblinami. Když si k pusinkám dáte hrnek mléka, bude to skvělá, super rychlá a lehká večeře. A když je uvaříte jako přílohu, budete za úplné hvězdy kreativní!
Tak se do toho pusťte a ... Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat