Na movember snídani pořádanou v jednotlivých prodejnách Horsefeathers jsem chystala dva druhy muffinů a dvojbarevné bábovičky pro prodejnu v Plzni, tady Vám nabízím návod, jak si je připravit doma...všechny tři zákusky byly prostě báječné!
Co budete potřebovat:
na těsto:
- 240 g hladké mouky
- 200 g třtinového cukru
- 80 ml mléka
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 4 vejce
- 1 lžičku soli
- 40 g holandského kakaa
- 160 g másla
- 50 g oloupaných mandlí
na krém:
- 220 g másla
- 900 g moučkového cukru
- 120 ml mléka
- půl čajové lžičky citrónového aroma
- strouhanou citrónovou kůru z jednoho citronu
Dále budete potřebovat:
- formu na muffiny
- papírové košíčky na muffiny
- zdobící sáček (igelitový nebo látkový)
Máslo a cukr ušlehejte do pěny a postupně zašlehejte jedno vejce po druhém, dokud se hmota pěkně nespojí. Přísypte přes sítko hladkou mouku, kakao, sůl a kypřící prášek do pečiva. Přilijte mléko a v robotu pečlivě promíchejte a vypracujte v hladké těsto.
Papírové košíčky vložrte do formy. Těstem naplňte zdobící sáček a vytlačte těsto do mošíčků tak, aby byly naplněné zhruba do 2/3. Formu s košíčky vložte do trouby předehřáté na cca 180°C a ppečte asi 10 minut. Upečené košíčky nechte chvíli chladnout ve formě a pak je vyskládejte tác a nechte zcela vychladnout.
Zatímco se budou péct muffiny, připravte si citrónový krém. V robotu vyšlehejte máslo, cukr a mléko. Nakonec vmíchejte citrónové aroma a strouhanou citronovou kůru z jednoho citronu.
Naplňte zdobící sáček krémem, nasoďte zdobicí nástavec a nastříkejte krém na vrch muffinů.
Muffiny můžete vylepšit ještě tak, že před nanesením citronového krému potřete vršek muffinků citrónovým želé.
Kakaová chuť muffinů, natrpklé želé a sladkokyselý svěží krém se skvěle doplňují.
Žádné komentáře:
Okomentovat