sobota 29. listopadu 2014

Kakaové muffiny s citrónovým krémem


Na movember snídani pořádanou v jednotlivých prodejnách Horsefeathers jsem chystala dva druhy muffinů a dvojbarevné bábovičky pro prodejnu v Plzni, tady Vám nabízím návod, jak si je připravit doma...všechny tři zákusky byly prostě báječné! 

Co budete potřebovat:
na těsto:

  • 240 g hladké mouky
  • 200 g třtinového cukru  
  • 80 ml mléka
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 1 lžičku soli
  • 40 g holandského kakaa
  • 160 g másla

  • 50 g oloupaných mandlí

na krém:

  • 220 g másla
  • 900 g moučkového cukru
  • 120 ml mléka
  • půl čajové lžičky citrónového aroma
  • strouhanou citrónovou kůru z jednoho citronu


Dále budete potřebovat:

  • formu na muffiny
  • papírové košíčky na muffiny
  • zdobící sáček (igelitový nebo látkový)

Máslo a cukr ušlehejte do pěny a postupně zašlehejte jedno vejce po druhém, dokud se hmota pěkně nespojí. Přísypte přes sítko hladkou mouku, kakao, sůl a kypřící prášek do pečiva. Přilijte mléko a v robotu pečlivě promíchejte a vypracujte v hladké těsto.


Papírové košíčky vložrte do formy. Těstem naplňte zdobící sáček a vytlačte těsto do mošíčků tak, aby byly naplněné zhruba do 2/3. Formu s košíčky vložte do trouby předehřáté na cca 180°C a ppečte asi 10 minut. Upečené košíčky nechte chvíli chladnout ve formě a pak je vyskládejte tác a nechte zcela vychladnout.
Zatímco se budou péct muffiny, připravte si citrónový krém. V robotu vyšlehejte máslo, cukr a mléko. Nakonec vmíchejte citrónové aroma a strouhanou citronovou kůru z jednoho citronu.

Naplňte zdobící sáček krémem, nasoďte zdobicí nástavec a nastříkejte krém na vrch muffinů.
Muffiny můžete vylepšit ještě tak, že před nanesením citronového krému potřete vršek muffinků citrónovým želé. 

Kakaová chuť muffinů, natrpklé želé a sladkokyselý svěží krém se skvěle doplňují.

Žádné komentáře:

Okomentovat