sobota 6. prosince 2014

Pečené brambory s tymiánem

 


Třetí přílohou, kterou jsem nachystala ke kančí kýtě se šípkovou, byly pečené brambory s tymiánem. Jedná se o rychlou a snadnou přílohu, která může často nahradit knedlíky, na které si třeba méně zkušené kuchařky nebo kuchařky v časové tísni netroufnou. Určitě je vyzkoušejte!


Co budete potřebovat:
(na cca 4 porce)

  • 6-8 větších brambor
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • hrstka lístků čerstvého tymiánu (možno nahradit i jinou aromatickou bylinkou)


Brambory očistěte pod tekoucí vodou. Volte větší, na pohled pěkné, zdravé brambory. Pokrájejte je na kostky. Na plech vyložený pečicím papírem stříkněte trochu olivového oleje, rozložte brambory. Posypte je hrbozrnnou mletou solí, opepřete a vložte do trouby předehřáté na 170°C. Pečte cca 30 minut doměkka. Pár minut před dopečením je posypte natrhanými lístky čerstvých bylinek. 

Já jsem dnes volila tymián, který byl jednotící bylinkou obsaženou jak v kančí kýtě, tak v dýňových pusinkách. Ale rozhodně se nebojte experimentovat např. s oraganem, estragonem (např. jako příloha k rybě), rozmarýnem či bazalkou.


Dobrou voňavou chuť!








Žádné komentáře:

Okomentovat