Když jsem chystala kančí kýtu se šípkovou omáčkou, knedlíky byly tou první tradiční volbou. Pak jsem si ale řekla, že by možná nebylo od věci, kdybychom měli na výběr i druhou, lehčí, "hubenou" variantu. Bramborová kaše? Opečené voňavé bylinkové brambory? Pak jsem si uvědomila, že ve spíži máme na podzim vždycky alespoň jednu dýni...
Co budete potřebovat:
- středně velká dýně
- 2 brambory
- sůl
- hrstka lístků čerstvého tymiánu
- 50g másla
- hrst parmazánových hoblin
Dále budete potřebovat:
- pečicí papír
- pár kapek olivového oleje na potření pečicího papíru
- zdobicí sáček a hubičku
Dýni oloupejte, rozpulte a vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na středně velké kostky. Podobně očistěte brambory a nakrájejte na kostky. Obojí opláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte do měkka. Dýni s bramborami sceďte.
Do robotu nakrájejte na kousky máslo, vsypte vařené kostky dýně a brambor a zpracujte na jemnou kaši. Nakonec přidejte hrstičku omytých lístků tymiánu.
Připravenou kaší naplňte zdobicí sáček s hubičkou (ozdobným nástavcem) a na plech vyložený pečicím papírem, který jste potřeli trochou olivového oleje, nastříkejte dýňové pusinky. Pak vše vložte do trouby předehřáté na 200°C a nechte péct, dokud nezačne povrch pusinek zlátnout.
Horké pusinky pokládejte na talíř a ozdobte je parmezánovými hoblinkami a/nebo lístky čertsvého tymiánu.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat