sobota 6. prosince 2014

Báječné dýňové pusinky s tymiánem

Když jsem chystala kančí kýtu se šípkovou omáčkou, knedlíky byly tou první tradiční volbou. Pak jsem si ale řekla, že by možná nebylo od věci, kdybychom měli na výběr i druhou, lehčí, "hubenou" variantu. Bramborová kaše? Opečené voňavé bylinkové brambory? Pak jsem si uvědomila, že ve spíži máme na podzim vždycky alespoň jednu dýni...

Co budete potřebovat:
  • středně velká dýně
  • 2 brambory
  • sůl
  • hrstka lístků čerstvého tymiánu
  • 50g másla
  • hrst parmazánových hoblin
Dále budete potřebovat:
  • pečicí papír
  • pár kapek olivového oleje na potření pečicího papíru
  • zdobicí sáček a hubičku


Dýni oloupejte, rozpulte a vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na středně velké kostky. Podobně očistěte brambory a nakrájejte na kostky. Obojí opláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte do měkka. Dýni s bramborami sceďte.


Do robotu nakrájejte na kousky máslo, vsypte vařené kostky dýně a brambor a zpracujte na jemnou kaši. Nakonec přidejte hrstičku omytých lístků tymiánu.

Připravenou kaší naplňte zdobicí sáček s hubičkou (ozdobným nástavcem) a na plech vyložený pečicím papírem, který jste potřeli trochou olivového oleje, nastříkejte dýňové pusinky. Pak vše vložte do trouby předehřáté na 200°C a nechte péct, dokud nezačne povrch pusinek zlátnout.


Horké pusinky pokládejte na talíř a ozdobte je parmezánovými hoblinkami a/nebo lístky čertsvého tymiánu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat