- 4 banány
- 2 hrnky hladké mouky
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 0,5 lžičky soli
- 1 lžičku vanilkového extraktu (nebo vanilky, ale kde ta by se na studentském bytě vzala?)
- 1 hrnek cukru
- ¼ hrnku oleje (v původním receptu je doporučovaný kokosový, já mám ale o jeho použití v kuchyni určité pochybnosti, tak jsem ho nahradila slunečnicovým)
- ¼ hrnku vody
- 100g čokolády (původní recept doporučuje hořkou, já použila dvoubarevnou milku - není to ideální, ale byla doma a já navíc hořkou nemám ráda)
Postup je úplně
jednoduchý. Tak jednoduchý, že skoro nemá cenu ho popisovat. Ale tak, aby se
neřeklo… Mokré smíchejte s mokrým (banány je dobré rozmačkat, vejdou se
tak líp do formiček a navíc fungují jako pojivo). Suché smíchejte se suchým.
Suché vmíchejte do mokrého. Máte to? Bingo, vaše muffiny jsou na světě. Teď stačí nalít hmotu do formiček a péct na 200°C, dokud to nebude hotové, u mě asi dvacet minut.
Suché vmíchejte do mokrého. Máte to? Bingo, vaše muffiny jsou na světě. Teď stačí nalít hmotu do formiček a péct na 200°C, dokud to nebude hotové, u mě asi dvacet minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat