Osobně dávám přednost spíš slaným snídaním "na vidličku", vydatným snídaním, ale tahle voňavá kořeněná nadýchaná dobrota vám chtě nechtě vykouzlí na tváři úsměv a v zimě vás zahřeje na těle i na duši!
Co budete potřebovat (na 2 porce):
- 150 g rýže carnaroli
- 500 ml plnotučného mléka
- čajovou lžičku mleté skořice
- špetku kardamonu
- 3 čajové lžičky třtinového cukru
- polévkovou lžíci másla
- 250 g borůvek
- 2 polévkové lžíce mletého kokosu
- 2 polévkové lžíce javorového sirupu
Rýži propláchněte tekoucí studenou vodou, dejte do kastrůlku, zalijte mlékem a nechte pár minut odstát. Rýži v mléce dobře promíchejte a nechte pomalu vařit do měkka. Bude to trvat asi půl hodinky, takže si klidně stihnete dát pár koleček na rotopedu, sprchu nebo obojí.
Když bude mít rýže kašovitou konzistenci, nicméně jednotlivá zrnka by stále měla být okem rozlišitelná, přidejte lžíci másla a nechte ho rozpustit.
Vmíchejte třtinový cukr, skořici a špetku kardamonu, které kaši báječně provoní.
Mléčnou rýži rozdělte do misek, na kaši poklaďte omyté a osušené ovoce. Kaši posypte strouhaným kokosem a navrch ji polijte javorovým sirupem.
Užijte si báječný den! Hmmmmmmmmmmm!
Žádné komentáře:
Okomentovat