neděle 20. září 2015

Toast se ztraceným vejcem, baby špenátem a ředkvičkami


Babí léto se vzpírá nastupujícímu podzimu zuby nehty a po ránu se občas zdá, že podzim se svojí mlhou a lezavým pocitem chladu vyhrává. Proto není na škodu si ta rána nějak rozsvítit a zpříjemnit. Zkuste to s celozrnným toastem se ztraceným vejcem a ředkvičkami.

Co budete potřebovat (na každou osobu):
  • 2 plátky toastového chleba případně celozrnné bulky
  • trochu másla
  • 2 plátky sýra
  • 2 hrsti lístků baby špenátu
  • 4 ředkvičky
  • 2 čerstvá vejce
  • sůl, pepř
  • lžíci octa


Opečte v toasteru plátky toastového chleba nebo rozpulte celozrnnou bulku a nechte ji rozříznutou plochou prohřát pod grilem.

V hlubokém hrnci nechte přijít k varu vodu s jednou lžící octa. Jakmile se začne voda vařit, udělejte lžíci v hrnci vír. Do naběračky vyklepněte vajíčko a ponořte vejce do vodního víru, lžící poupravte vajíčko tak, aby se pěkně zakuklilo. Jakmile bílek ztuhne, vyndejte ho děrovanou naběračkou a nechte okapat. Ztracené vejce musí mít pěkně tuhý bílek, ale žloutek musí zůstat pěkně vláčný a tekutý.

Toasty nebo rozkrojenou grilovanou bulku natřete máslem, položte na ně plátek sýra, rozprostřete oprané a osušené lístky baby špenátu. Na špenátové lůžko přijde vajíčko a na to zas na plátky nakrájené ředkvičky. Osolte a opepřete a před podáváním můžete vajíčko vidličkou lehce natrhnout, aby se zlatý žloutek na toast pěkně rozlil.


Přeju Vám pěkné ráno na sklonku babího léta a báječný den!


Žádné komentáře:

Okomentovat