Tentokrát si jsem si pomazánku natřela na dýňový knackebrot a věřte nebo ne... Bylo to báječné! |
Každý z nás má jídlo, které miluje víc než cokoliv jiného, každý z nás má jídlo, na něž shání recept a přitom všechny, které vyzkouší prostě nejsou... hmm, to pravé ořechové! A dost možná, že takových dobrůtek máte i víc... Jedním z těch mých, takové moje kulinářské Šangri-La, je vaječná pomazánka. Legrační, že?
Nejblíže se přiblížila Dita P., její pomazánka se té "mojí", kterou jsem kdysi ochutnala a pamatovala si ji z dětství, mládí, byla opravdu velmi blízko. A tak jsem ji dále pilovala a pilovala... Možná, že když tu moji vyzkoušíte, zjistíte, že jako základ dobrý, ale že tu svoji musíte prostě ještě vyladit. I to má smysl a jestli vám to přinese to správné potěšení, tak proč ne?
Co budete potřeovat (na 2 porce, cca 200g pomazánky):
- 2 vejce vařená na tvrdo
- 75 g pomazánkového másla
- malá červená cibulka
- špetka čerstvé pažitky
- čajová lžička majonézy
- čajová lžička dijonské hořčice
- špetka soli
- špetka na hrubo mletého pepře
- bagetka nebo čerstvý chléb
Na tvrdo uvařená vejce rozpulte, oddělte bílky a žloutky. Bílky nasekejte na hrubo, žloutky utřete se špetkou soli v misce. Přidejte pomazánkové máslo, majonézu a francouzskou hořčici a vše velmi důkladně prošlehejte tak, aby měla pomazánka jemnou, hladkou konzistenci.
Vmíchejte na jemno nasekanou cibulku, přisypte čerstvou nasekanou pažitku, dle cuti dosolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem tří barev. Nakonec zlehka vidličkou vmíchejte nasekané bílky.
A je to! Na čerstvé bagetce či s kouskem čerstvého kváskového chleba je to prostě... Báječné!
A co budete snídat Vy?
Žádné komentáře:
Okomentovat