čtvrtek 1. října 2015

Angus Steak House ... Proč dneska jenom dobrá kuchyně nestačí


Angus Steak House patří mezi stálice plzeňského kulinárního světa. Můžeme jen gratulovat k velmi dobré lokaci, díky čemuž o hosty nemá nouzi. Zároveň nabízí opravdu příjemné prostředí jak k vnitřnímu, tak k venkovnímu posezení. Díky krásnému slunečnému babímu létu jsme si víkendový oběd mohli vychutnat na terase situované na Mlýnskou strouhu, což vcelku příjemný zážitek ještě umocnilo. 



Práci kuchaře nelze mnoho vytknout. Poctivé řemeslo předvedl hned na úvod báječným hovězím vývarem Angus s játrovými knedlíčky. Byl silný, výborně ochucený, takže nebylo potřeba nic dodávat, játrové knedlíčky příjemně kořeněné, ale zároveň jemné chuti, zelenina vařená právě tak akorát a navrch čerstvé bylinky. Pěkný rozjezd!




Burgery, zvolili jsme Angus Cheese Burger a Angus Farm Burger, naše očekávání potvrdily. Maso i všechny další suroviny byly čerstvé a kvalitní. Salát i rajčata jako právě utržená ze zahrádky, výborná karamelizovaná cibulka, chutný čedar a vejce ve Farm Burgeru se žloutkem jen malinko tekutým, ale zároveň nevysušené. Lahoda! Snad jen poměr housky a masa mohl být vyváženější, a že to jde potvrzuje jiná plzeňská restaurace, na kterou Vám zapěji ódy už velmi brzy!

Formu úpravy talířů považuji za příjemný standard, neohromí, ale ani neurazí a kopíruje moderní styl řady věhlasnějších restaurací, i když logice rozsypaného mletého koření na talíři by se dalo leccos namítnout.



Kdybych už však měla kuchaři něco vytknout, pak rozšířenou manýru českých restaurací posypat povrch prakticky čehokoliv nasekanou jarní cibulkou či pórkem. Tomuto (zlo-)zvyku nerozumím, má to pokrmu dodat dojem domáckosti, čerstvosti, přidat barvy? Tatarské omáčce podávané k velmi dobrým domácím bramborovým hranolkům to žádnou přidanou hodnotu nepřineslo.



Rozlévané víno, které  jsme ochutnali, bylo uspokojivé kvality a poměr mezi kvalitou a cenou byl více než odpovídající. Ocenili jsme i nabídku domácí limonády, i když byla zbytečně sladká, což přebíjelo ostatní přirozené chutě. Angus Steak House zcela samozřejmě vyhověl žádosti o karafu s kohoutkovou vodou, což už ale dnes také považujeme i v českých restauracích spíše za očekávatelný standard.




Zatímco za prostředí i kuchyni a dodám, že i z hlediska ceny (necelých 800,- Kč za vydatný oběd  včetně nápojů, kávy a čaje pro dvě osoby) mohu Angus Steak House s čistým svědomím doporučit, poněkud na pochybách jsem ohledně servisu. Ten považuji za rozkolísaný. 

Abych své tvrzení vysvětlila: Celou restaurací jsme až na terasu prošli (a sami si vybrali stůl a usadili se k němu) zcela bez povšimnutí kohokoliv z obsluhujícího personálu. V průběhu naší zhruba dvouhodinové návštěvy nás obsluhoval personál "na střídačku", což v důsledku neumožňuje osobní přístup. A i když se každý z obsluhujících choval vcelku příjemně, dnes už tohle prostě nestačí! Obsluha sice velmi decentně zaznamenala pád mojí vidličky a téměř okamžitě mi přinesla nový příbor, na druhou stranu když jsme ji při placení upozornili, že jsme se nedočkali objednaného dezertu, který nám ale účtují, a požádali, aby nám ho tedy vyňala z účtu, začala nás přesvědčovat, že "nám ho tedy ještě donese, tak minutku dvě." Ve chvíli, kdy jsme trvali   na svém, namísto aby se omluvila za opomenutí a pokusila se vše vyřešit s grácií a my bychom odešli s příjemným pocitem z návštěvy, jala se vysvětlovat, že "mají příliš mnoho hostů a děsně hektický provoz dneska." Je mi líto, ale z toho by restaurace měla mít radost a nikoliv to používat jako omluvu nedostatečných služeb.


Tato fotografie byla převzata z webových stránek restaurace Angus Steak House.

Navzdory průměrné obsluze bych Vám nicméně návštěvu Angus Steak Housu díky velmi dobré kuchyni a příjemnému prostředí určitě doporučila a kdybych psala známku do žákovské knížky, byla by to opravdu pěkná dvojka.

Přeju Vám pěkný den a samé příjemné kulinární zážitky!

Žádné komentáře:

Okomentovat