Když vyrážíte na celý den na lyže, není nad to dát si pořádnou vydatnou snídani. Mimochodem, Zuzanko, bude se ti hodit i tehdy, když se chystáš v téhle krásné zimě třeba na půl dne na jízdárnu na koně:-)
Co budete potřebovat (na dvě porce):
- 200 g ovesných vloček
- 1 polévková lžíce másla
- 200 ml plnotučného mléka
- 2 polévkové lžíce medu
- čerstvé jablko
- dvě hrsti rozinek
- skořice dle chuti
- špetka kardamonu
- javorový sirup (event. tekuté Granko pro méně zdravou a sladší verzi)
Vločky zalijte vodou tak, aby byly potopené a nechte přijít k varu. Jak se bude vyvařovat voda, přilévejte mléko. Já doporučuji sáhnout po tom plnotučném, potřebujete přeci dostatek energie na lyže a nebo jinou sportovní či outdoorovou aktivitu! Přidejte špetku drceného kardamonu, kaši báječně ovoní.
Omyjte jablko, zbavte ho jadřince a nakrájejte na kostičky.
Do hotové kaše z vloček přidejte med a důkladně promíchejte.
Rozdělte kaši do misek či na talíře, posypte je rovnoměrně čerstvým jablkem, rozinkami, skořicí a zakápněte javorovým sirupem nebo (!) tekutým Grankem.
Tekuté Granko mám ve spíži přesně pro tyto účely, když chci dozdobit nějaký sladký pokrm přímo na talíři a když se rozhodnu, že "k čertu dneska s dietou!"
Rozdělte kaši do misek či na talíře, posypte je rovnoměrně čerstvým jablkem, rozinkami, skořicí a zakápněte javorovým sirupem nebo (!) tekutým Grankem.
Tekuté Granko mám ve spíži přesně pro tyto účely, když chci dozdobit nějaký sladký pokrm přímo na talíři a když se rozhodnu, že "k čertu dneska s dietou!"
Dobrou chuť a Skol!
Žádné komentáře:
Okomentovat