úterý 3. února 2015

Zimní ovesná kaše



Když vyrážíte na celý den na lyže, není nad to dát si pořádnou vydatnou snídani. Mimochodem, Zuzanko, bude se ti hodit i tehdy, když se chystáš v téhle krásné zimě třeba na půl dne na jízdárnu na koně:-)


Co budete potřebovat (na dvě porce):



  • 200 g ovesných vloček
  • 1 polévková lžíce másla
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 2 polévkové lžíce medu
  • čerstvé jablko
  • dvě hrsti rozinek
  • skořice dle chuti
  • špetka kardamonu
  • javorový sirup (event. tekuté Granko pro méně zdravou a sladší verzi) 

Vločky zalijte vodou tak, aby byly potopené a nechte přijít k varu. Jak se bude vyvařovat voda, přilévejte mléko. Já doporučuji sáhnout po tom plnotučném, potřebujete přeci dostatek energie na lyže a nebo jinou sportovní či outdoorovou aktivitu! Přidejte špetku drceného kardamonu, kaši báječně ovoní.



Omyjte jablko, zbavte ho jadřince a nakrájejte na kostičky.

Do hotové kaše z vloček přidejte med a důkladně promíchejte. 

Rozdělte kaši do misek či na talíře, posypte je rovnoměrně čerstvým jablkem, rozinkami, skořicí a zakápněte javorovým sirupem nebo (!) tekutým Grankem.

Tekuté Granko mám ve spíži přesně pro tyto účely, když chci dozdobit nějaký sladký pokrm přímo na talíři a když se rozhodnu, že "k čertu dneska s dietou!"


Dobrou chuť a Skol!

Žádné komentáře:

Okomentovat