Co budete potřebovat (cca 2 -3 porce,cca 20 nočků):
- balíček měkkého tučného tvarohu
- 1 vejce
- 6 vrchovatých polévkových lžic hrubé mouky
- špetku soli
- špetku pepře
- hrst hrubé mouky na posypání válu
- cca 80 g listů baby špenátu
- 2 polévkové lžíce másla
- 30 g strouhaného parmezánu
- cibuli a 1 lžičku olivového oleje nebo bazalku
Dejte vařit do hlubokého kastrolu osolenou vodu.
Spařte listy baby špenátu tzn. špenát umístěte do velkého sítka a vroucí vodou z rychlovarné konvice jej přelijte. Poté opláchněte pod ledovou tekoucí vodou, aby si špenát zachoval pěknou svěží barvu a co nejvíce živin. Špenát promačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody a pokrájejte na menší kousky.
A teď už přikročme k přípravě těsta. Vidličkou rozmělněte v míse měkký tvaroh. Doporučuji nepoužívat ten ve vaničce, má příliš našlehanou jemnou konzistenci, na tvarohové těsto se hodí tvaroh pořádně hutný. Což také vylučuje nízkotučné a různé light tvarohy apod.
Na tvaroh rozklepněte středně velké vejce, přidejte špetku soli, špetku pepře a 6 vrchovatých lžic hrubé mouky. Rukama nebo robotem zpracujte vláčné těsto. Pokud máte pocit, že těsto málo lepí nebo že nedrží dobře pohromadě, přidejte ještě mouku. A na závěr do těsta vmíchejte nasekaný spařený špenát.
Na tvaroh rozklepněte středně velké vejce, přidejte špetku soli, špetku pepře a 6 vrchovatých lžic hrubé mouky. Rukama nebo robotem zpracujte vláčné těsto. Pokud máte pocit, že těsto málo lepí nebo že nedrží dobře pohromadě, přidejte ještě mouku. A na závěr do těsta vmíchejte nasekaný spařený špenát.
Z těsta tvarujte navlhčenými prsty nebo s pomocí dvou čajových lžiček noky a každý ještě vyválejte v hrubé mouce, aby lépe držel pohromadě a povrch nebyl po vaření příliš oslizlý.
Jakmile začne voda vařit, šoupněte do ní noky.
Na pánvičce nechte na lžičce oleje zesklovatět cibulku.
Přepusťte si máslo (skutečné máslo!!!).
Noky nechte vařit cca 5 minut nebo dokud nevyplavou. Poté je vyndejte děrovanou naběračkou
Jakmile začne voda vařit, šoupněte do ní noky.
Na pánvičce nechte na lžičce oleje zesklovatět cibulku.
Přepusťte si máslo (skutečné máslo!!!).
Noky nechte vařit cca 5 minut nebo dokud nevyplavou. Poté je vyndejte děrovanou naběračkou
Žádné komentáře:
Okomentovat